
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zapachy towarzyszą nam zawsze - zwłaszcza w kuchni. Pieczone ciasto drożdżowe z truskawkami przyciąga całą rodzinę ale już zapach gotującej się kiszonej kapusty niekoniecznie. Dlatego okap jest niezbędny w każdej kuchni. Przedstawiamy parę ważnych wskazówek, które warto wziąć pod uwagę przy wyborze sprzętu do naszego pomieszczenia:
1. Wydajność pochłaniacza - powietrze w kuchni powinno być przefiltrowane 6 razy w ciągu godziny, więc aby obliczyć minimalną wydajność okapu należy pomnożyć kubaturę kuchni razy 6.
2. Głośność sprzętu ma ogromne znaczenie dla komfortu pracy w kuchni. Często projektujemy kuchnie otwarte, aneksy kuchenne połączone z salonem. Dla tego warto aby pochłaniacz który pracuje był cichy i nie dominował w pomieszczeniu.
Przy zakupie okapu, pamiętaj również o zakupie kanału wentylacyjnego, czyli tak zwanej rury SPIRO!